Бизнесменът Лъчезар Иванов, чието тяло бе намерено простреляно в джип Audi Q7 в отбивка на пътя на ул. „Беловодски път" в „Бояна”, най-вероятно сам се сложил край на живота си. Според запознати Лъчо Терориста е написал предсмъртна бележка. На таблото на автомобила си той е оставил лист с телефона на жена си преди да се гръмне, съобщава Нова телевизия.Джипът е бил с включен двигател и пълен резервоар. Тялото е простреляно с един смъртоносен куршум.

Според запознати Лъчо Терориста нямал видими финансови проблеми, тъкмо обратното – бил доста заможен. Занимавал се е със строителство. Напоследък обаче бил депресиран, търсил и психиатрична помощ. Днес той тръгнал 15 минути по-рано от обикновено за работа. 

Версията за самоубийство се допълва и от информацията, че Лъчезар Иванов е оставил предсмъртно писмо. 
Лъчезар Иванов - Терориста получил прякора си заради "проява" през далечната 1983 година, съобщава bTV. Тогава Лъчо заедно с трима авери опитали да отвлекат самолет, изпълняващ полет по линията София - Варна. Младежите нападнали с ножчета една от стюардесите и накарали екипажа да обърне курс към Виена. Благодарение на самообладанието на пилотите акцията завършила благополучно.Екипажът успял да заблуди четиримата "терористи", че обръща самолета към Виена, но всъщност продължил курс към Варна. Заради инцидента се наложило да бъде спрян токът на целия морски град. 

Днес стана ясно, че Лъчезар Иванов е участвал в няколко фирми, занимаващи се със строителство или за добив на строителни материали.

В повечето фирми участва синът на Лъчезар Иванов, който е кръстен на него и се казва Лъчезар Лъчезаров Иванов. Бащата е прехвърлил дяловете си в повечето фирми на сина си през последните години.

В други от фирмите участва съпругата на Лъчезар Иванов - Светослава.

Сред останалите съдружници на Лъчезар Иванов няма знакови фигури от организираната престъпност или замесени в някакви скандали.

По-рано днес Struma.com обяви, че Лъчезар Иванов - Лъчо Терориста бил приятел на братя Галеви и един от основателите на ВИС.