Българският нападател Валери Божинов донесе пирова победа за сръбския гранд Партизан срещу руския тим Терек (Грозни) с 1:0 в контролна среща, играна в Словения. Националът вкара гола за успеха на „гробарите” в 56-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу съотборника му Абубакар, изведен от Божинов, останал на терена през целия мач.

Лошата новина за сръбския тим от тази проверка е, че друго ново попълнение Фабрисио напусна принудително терена още в 18-ата минута със съмнения за тежка контузия, която може да го извади от игра за дълго време. На мястото на бразилеца на терена се появи Абубакар, който довърши срещата.

Както е известно, преди няколко дни Божинов донесе победата с 1:0 и над словенския Рудар. Тогава той отново бе точен от бялата точка, а веднъж гредата му попречи, след което гол със задна ножица на бившия нападател на „Левски” бе отменен.

Другият българин в състава на Партизан - Иван Бандаловски, не игра срещу Терек, след като в тази среща се изявиха титулярите на сръбския шампион. Българинът записа цял мач при предната проверка и успех с 4:0 срещу втородивизионния словенски тим Алуминий (Кидричево) по-рано днес в състав предимно от резерви на сръбския отбор.