„Добруджа“ ще пристигне за съботната контрола в Русе с 15-годишния син на Валери Божинов-Валери Божинов-младши. Баща му беше на тази крехка възраст, когато дебютира в Серия „А“ с екипа на „Лече“ при чешкия треньор Зденек Земан и набързо направи фурор. После имаше шанса да играе за велики отбори като „Манчестър Сити“, „Ювентус“ и други много сериозни клубове, много специалисти му предричаха блестящо футболно бъдеще, но така и не успя да реализира огромния си потенциал.
Божинов-младши се присъедини към „Добруджа“ преди няколко дни. Вероятно не без значение за това е фактът, че старши треньор на отбора е пастрокът на баща му - Сашо Ангелов. Ангелов живее от години с майката на бившия национал Пенка Димитрова, завършила русенското спортно училище с профил „Баскетбол“.
А младият Божинов дава всички знаци, че ще е речовит както татко си.
„Ако мога да постигна половината от неговата кариера, ще бъда доволен“, каза преди няколко дни 15-годишният футболист, плод на татковата му любов с фолкпевицата Алисия.
Младежът играе като вътрешен халф, като е преминал през школите на „Славия“, ЦСКА 1948, „Левски“ /Сф/ и „Септември“ /Сф/.
В момента Божинов-старши кара треньорска школа в Италия и се очаква да стане част от щаба на Сашо Ангелов.