„Дунав“ ще открие днес с домакински мач срещу „Марек“ /Дупница/ 11-ия кръг в първенството на Втора лига. За тези, които все още не знаят, двубоят ще се играе кажи-речи по пладне - от 14.30 часа.
Срещата ще е специална за бившия футболист на двата отбора Валери Кулинов. След първите си стъпки в първия отбор на Дупница той премина в ЦСКА, но като че ли най-хубавите му години бяха с екипа на русенския отбор.
„Имам сантименти към „Марек“, защото този клуб ми гласува доверие, когато бях млад и зелен. Същото е и чувството ми към „Дунав“. Сърцето ми е разделено на три, защото там има място и за ЦСКА. Нека по-добрият отбор да победи в мач, който да се хареса на публиката. Честно казано, не съм гледал през този сезон двубои на двата тима, защото съвпадаха като часове с работното ми време. Знам, че „Марек“ е по-напред в класирането, но мач с мач не си прилича“, каза Валери Кулинов за „Утро“.
Дуелите „Дунав“-“Марек“ ще се запомнят с един от най-посетените мачове в „Б“ група. При първия престой на Аспарух Никодимов като старши треньор на русенския тим през 80-те години „Дунав“ разгроми дупничани под проливен дъжд пред 15 000 зрители на Градския стадион в Русе. И тогава Кулинов вече бе с екип в сини цветове.
Сега „Марек“ е на трето място с 21 точки от 6 победи, 3 ремита и 1 загуба при голова разлика 11:6. Дунавци са седми /15 точки, 4 победи, 3 равенства, 3 загуби, голово съотношение 9:10/.
Най-добрите футболисти на дупничани са подвизавалите се дълго време в „Пирин“ /Благоевград/ Румен Сандев и Александър Башлиев. В отбора е и Раиф Мурадов, който игра при Веско Великов в „Кариана“ /Ерден/. Мурадов обаче бе изгонен от „Кариана“, защото бе спипан да пие кока-кола, разредена с... водка!
Старши треньор на отбора е Танчо Калпаков. 
В „Дунав“ положението е добре познато. Георги Вълчев и Никола Колев са контузени, съставът е камерен и резервната скамейка е почти празна. Това обаче не пречи на поредната надежда, че отборът ще запише най-сетне домакинска победа. Хубавото е, че Илия Миланов се завръща на терена. 
Мачът ще бъде ръководен от сливенския съдия Стефан Гурков. Негови помощници ще са Станимир Трифонов и Владимир Хубенов.