“Chindogu“ е японско изкуство за изобретяване на глупави и безполезни джаджи за решаване ежедневните проблеми. Преведено буквално, "Chindogu" означава ценен или безценен инструмент. Да, тези изобретения са гениални, но изглежда доста налудничаво да се използват в обществения живот.

Вратовръзка чадър

Тези дни е много трудно да прецениш дали ще вали ли не! Тук на помощ идва вратовръзката чадър. Освен добър аксесоар към вашият делови стил, тя ще ви предпази и от неочакваните капризи на времето.

Вратовръзка чадър

Свръх устойчив чадър

И като си говорим за лошо време, няма как да не споменем друго велико японско изобретение: Свръх устойчивият на дъжд чадър. Той ще ви е в изключителна помощ, когато обикновеният чадър не ви е достатъчен.

Свръх устойчив чадър

Обувки с чадърчета

И още... Тези обувки с чадърчета ще предпазят краката ви от вълните, които движението на колите по улиците създава. Така ще може да стигнете работа с чисти обувки. Японците мислят и за най-дребните подробности.

Обувки с чадърчета

Обърнат чадър

Когато сте жадни е хубаво да имате вода в джоба си. Това се оказва уместно твърдение за много японци и затова те измислят тази джажджа. Обърнатият чадър е проектиран да улавя дъждовните капки, който след това могат да ви помогнат в случай, че сте ужасно жадни. Единственият недостатък е, че ще трябва да носите това чудовищно нещо над главата си.

Обърнат чадър

Шапка за настинки

Името "шапката" е леко подвеждащо, но полезността и се състои в това, че салфетките ви за нос никога няма да свършат, когато сте настинали и ще само на разстояние едно протягане. Не всеки обаче иска да носи тоалетна хартия на главата си.

Шапка за настинки

Коса на клечка

Ако има нещо, което плешивите мъже не трябва да пропускат, то е да се погледнат в огледалото и да се видят с буйна коса и да се върнат обратно в хубавите си времена. Тази перука на клечка им дава точна такава възможност.

Коса на клечка

Швейцарец за нивата

Гигантското швейцарско ножче е жизнено необходимо за всеки земеделски работник. То съдържа лопата, гребло, кирка и ред други полезни селскостопански уреди. И ако земеделската работа е тежка, то без съмнение с този уред със сигурност би докарал дископатия и на най-здравите селски чада.

Швейцарец за нивата

Татко кърмачка

Според Фройд някои жени изпитват завист към силния пол, заради пениса им. Ами не много мъже  завиждат на жените за гърдите им, но може би това е казано твърде прибързано. Таткото кърмачка опровергава тази теза.

Татко кърмачка

Усилвател на слуха

Ако слуховите апарати са твърде дискретни за вас, тогава опитайте един от тези усилватели на слуха.

Усилвател на слуха

Запалка със соларно запалване

Ако страдате от постоянна липса на газ в запалката ви, то тогава това това изобретение е перфектно за вас. Благодарение на слънчевата светлина то ще запали цигарата ви.

Запалка със соларно запалване

Стойка за метрото

Признайте си! Много често след уморителен дълъг работен ден ви се е искало да просто да заспите прави.

Стойка за метрото

Скут за самотни мъже

Не само жените имат нужда от мъжка прегръдка, за да се почувстват добре. Мъжете също имат нужда да полегнат в топъл женски скут. За тези които са прекалено заети да си намерят истински японците създават тази възглавница с форма на женски крака.

Скут за самотни мъже

Обратно броене до сватбата

Нямате търпение да се омъжите и броите всяка секунда до сватбата. Не си мъчете главата с толкова много мисли, просто си купете сутиен с обратно броене. Електронният му механизъм ще свърши всичко вместо вас.

Обратно броене до сватбата