Изглеждат налудничаво, но имат много полезни предназначения.

Панорамна шапка

Панорамната шапка прави снимки чрез мобилния ви телефон. Не може постоянно да вървите с телефон в ръка и да заснемате всичко, което видите. Затова брилянтните японски умове са изобретили тази панорамна шапка, която снима всичко покрай, което минавате. Тази шапка е с монтирани камери по цялата си периферия, за да осигури перфектната панорама.  

Бебе изтривалка

Бебешката изтривалка е отличен начин да дадете свобода на прохождащите бебета и да си помогнете с домашните задължения без те де научават. Бебе изтривалката е направена от материя както на традиционните парцали за под. Пълзейки бебето почиства къщата, докато вие гледате любимата си турска сапунка. Този нов иновативен начин за почистване учи бебето ви на отговорности още от ранна възраст.

Панталони с бърсалки

Панталоните с бърсалки са едно от най-великите изобретения на японците. Повечето хора нямат време да вземат хавлиена кърпа, за да подсушат ръцете си, след като са ги измили и затова използват панталоните си за подсушаване. Това обаче може да създаде дискомфорт, затова сега вече има къде да избършете мокрите си ръце без да си създавате излишни грижи.

Охлаждащи клечки за храна

Великата японска мисъл изобретява и охлаждащите клечки за храна. Е, това е доста чалната изобретение, на за феновете на клечките може да е доста полезно. Тези клечки за хранене са снабдени с вентилатор, който ще охлади всякакви горещи храни. Вентилаторът е удобен, когато нямате време да изчакате храната ви да изстине. Просто го включете и охлаждайте храната си докато консумирате.

Разкъсвай с нокти

Понякога е много трудно да разчупиш плод с голи ръце и тук идва приложението на разкъсващите нокти. Те представляват ръкавица с метални нокти, с която може да разкъсвате опаковки и да разполвявате плодове.  Изобретението може да е доста полезно, когато ви си наложи да отворите и консерва без да се притеснявате, че ще повредите ноктите си.

Стик с масло

Сред многобройните уникални устройства, създадени от японците, които ни помагат в ежедневието, попада и стикът с масло. Устройството е изключително полезно и лесно за употреба. Дизайнът наподобява на лепило или рол он, като количеството масло на стика се изтласква чрез въртене. Така маслото се разнася равномерно върху препечена филийка.

Предпазител за пръсти

Предпазителят за пръсти ви помага да избегнете сакатлъци в кухнята. Изкуствената ръка се поставя върху храната, която искате да нарежете, а вие я държите за китката. Това изобретение гарантира безопасното рязане на зеленчуци и е с доста ефективен дизайн.  

Шапка за спане в метрото

Шапката за спане в метрото е невероятно изобретение, което държи главата ви изправена, докато се возите в подземната железница. Шапката се прикрепя за прозореца на вагона и пази от люшкане главата на задремалия човек. Тя ще попречи главата ви да се озове в скута на пътуващия до вас човек и ще ви предпази от проблеми с врата.

Отгледайте си сутиен с ориз

Отгледайте си собствен сутиен с ориз. Това е нормален сутиен, който ще придържа гърдите ви, но и ще ви даде уникалната възможност да отгледате и собствено производство от ориз. Сутиенът е създаден с надеждата, че японското население ща започне да обръща повече внимание на селскостопанското образование.

Сутиен “Добре дошли в  Япония“

Този сутиен е разработен от японското подразделение на световноизвестната марка за бельо Триумф. Той работи на английски, корейски и китайски, чрез натискане на копче, след което пред сутиена ви се появява електронното послание “Добре дошли в Япония“.   

Възглавница за самотници

Комфортната възглавница за самотници се предлага в два варианта. Първият ви предлага рамо и ръка, с които да се погушкате, а вторият бедра, на които да положите изморената си глава и да починете върху тях.

Електронна усмивка

Това странно изобретение е направено за деца, които не се усмихват. Въпреки, че изглежда доста обезпокоително, много от родителите прибягват до този уред, за да развеселят киселите си деца. Уредът се носи около лицето и изпраща ниски електрическо напрежение, така че да накара децата ви да се усмихват. Така те изглеждат щастливи за няколко дни,  а страничният ефект е леко потрепване не мускулите на лицето.

Хамбургер измама

Много японски жени се колебаят дали да отворят устата си широко, за да отхапят от големи хамбургери. За този проблем, бургер ресторантите в Япония са измислили тези опаковки, чрез които жените се чувстват удобно докато се хранят. Ммм вкусно.

Релаксираща гума за лице

Спокойно, не е това, за което си мислите! Хората в Япония се опитват да положат всички усилия, за да имат по-млад и красиви вид, дори ако това означава да носят огромни гумени устни, за да разтегнат мускулите на лицето си и да стегнете отпуснатата кожа. Още по обезпокоителното е, че хората са готови да платят около 70 долара за този продукт.