„Дунав 8806” загуби първия си мач от турнира Еврокъп с 80-84 от турския Боташспор, съобщи bgbsaket.com. Русенският тим бе много близо до обрат в самия край на срещата, въпреки че изоставаше през цялата й продължителност, но в крайна сметка полуфиналистът от миналия сезон взе своето и зарадва феновете в залата си. Баскетболистките на Георги Божков показаха борбеност и не се отказаха до самия край, но съперникът се оказа по-силен и записа първа победа. Турският тим има и една загуба, а Дунав 8806 е само с едно поражение до момента.
 Виолина Кочева откри сметката на русенки, но домакините бързо отвърнаха. Отборите си размениха по един кош, а след серия от 9-0 на Боташспор до средата на първата четвърт тимът поведе с 13-5. Киана Чейни започна много силно за турския тим, който продължи да води, но в сами край на периода русенки записаха серия от 7-1 и се приближиха само на 4 точки от съперника – 20-24.
 Силно начало на втората четвърт за баскетболистките на Георги Божков изравни резултата при 26-26, но съперникът отново успя да се откъсне, след като вкара 8 безответни точки. Така Дунав 8806 бързо отново стана догонващ, а при 4 минути до почивката изоставаше с 10 точки при 28-38. До края на полувремето разликата стана най-голяма в мача до момента – 13 точки за 43-30.
 След подновяването на играта гостите от Русе не позволиха на съперника да увеличи аванса си повече, а след няколко минисерии дори успяха да намалят разликата. В средата на частта тя бе доведена до 9 точки, но серия от 6-0 бързо я направи 15. Голямата разлика се запази до самия край на частта, а „Дунав” бе все по-далеч от победата, след като изоставаше с 53-65.
 Разликата се запази в началото на последната част, но между 33-ата и 38-ата минута на мача Дунав 8806 записа серия от 14-2 в своя полза и бързо се приближи само на 3 точки от съперника при 74-77 и оставащи 2 минути и 44 секунди до края. По-малко от две минути преди края Мерике Андерсон направи разликата 2 точки, но Кристи Томас я направи 5 с наказателни удари. Грешка на русенки доведе до нови две точки на Томас. Андерсон и Сантяго върнаха два коша, но за обрат вече беше прекалено късно.
 Домакините спечелиха борбата категорично с 45-31. За сметка на това русенки имаха по-добри проценти за стрелба и извършиха по-малко грешки. Боташспор обаче застана на линията цели 26 пъти, а „Дунав 8806” - 8. Точките на пейките пък бяха 29-3 в полза на домакините, което говори за широчината на състава им.
 Кристина Сантяго записа дабъл дабъл от 24 точки и 10 борби за русенки, а с по 18 точки завършиха Мерике Андерсон и Аманда Джонсън (8 борби).
 За Боташспор 17 точки и 9 борби регистрира Кортни Парис, а по 16 вкараха Кристи Томас и Гамзе Такмаз.
 В следващия си мач Дунав 8806 посреща шампиона на Еврокъп за миналата година Динамо Курск в зала „Дунав” на 8-и ноември.