Бусът, който според подали сигнал граждани умишлено е бил паркиран на място в курорта "Златни пясъци", където да прикрива важни забранителни знаци за паркиране, вече е премахнат след репортажа на Нова ТВ.

Според оплакалите се туристите са заблуждавани с подобни трикове с цел по-голяма печалба за репатриращата фирма.

Проблемите с паяците в курорта обаче продължават. Интервюирани шофьори разказват, че служителите в тях се държат грубо и че след вдигане на колата

не издават акт, който може да се обжалва

В някои случаи били вдигани коли и от паркинги на хотели, ако платеният капацитет на паркинга е надвишен, което паркиращите не винаги знаят. Според шофьор колите буквално няма как да пречат на движението, защото "всичко веднага се вдига и откарва".

От дружеството "Златни пясъци" посочват в писмо по темата, че изпълнителят ТЕТ 61 ЕООД има задължение да изпълнява своята дейност в съответствие със закона и носи отговорност за това по общия ред.

"Когато се установи нарушението, тогава се изготвя снимков материал, пише се констативен протокол за извършеното административно нарушение, автомобилът се репатрира и когато е на платформата, се уведомява районното полицейско управление", обяснява процедурата Младен Иванов от "Общински паркинги и синя зона".

Основният съвет на специалистите е,

че трябва да момента да се иска документ, описващ нарушението, в случай, че сметнете, че колата ви е била неправомерно репатрирана. Това трябва да е акт от полицията, в който можете да впишете възражение и след това да го обжалвате в съда.

Дали има кой да обясни това на чуждите туристи обаче, не е ясно.

От "Златни пясъци" посочват, че инфраструктурата за движение на превозни средства в курорта е тяхна собственост и законът им дава абсолютното право да я управляват.

С други думи – репатриращата фирма продължава в същия дух, щом собственикът на алеите "Паркстрой-Златни пясъци" ООД е преценил така.

По думите на ръководството договорът им с фирма ТЕТ 61 е между търговски субекти и касае само техните взаимоотношения. Както и хиляди туристи.