Вотът на недоверие към кабинета "Орешарски" ще бъде за сигурността. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Борисов провалите на управляващите там са най-големи. Аз мисля, че толкова провали вече там се насъбраха и дори, че медийно се опитват да прикрият проблема с бежанците, поясни Борисов. "Изведнъж беше "бум", всички всеки ден само това правеха, и сега все едно се изпариха. Те нито са се изпарили, пак са си по градовете ,пак са си по джамиите, пак са си тука, каза той. Просто дойде команда от "фамилията" да не се пише по тази тема. Така, че това ще бъде вота", заяви Борисов.

Това е безпардонно подслушване. Вие видяхте просто какви детски обяснения те дават на лична кореспонденция - видите ли не били МВР или ДАНС, а частни структури, които, всъщност, по смисъла на закона са организирани престъпни групи, добави Борисов. "Кой работи по тях, до къде са стигнали, запита той. Защо са толкова спокойни, че само по нас ще излизат такива разговори, те да не би да не разговарят, да не би като излъчват областни управители, министри да не водят преговори, да няма такива срещи преди да стигнат до прегръдка и целувка, нима така спонтанно да се срещат на Орлов мост", продължи Борисов с въпросите. Това че разбиха службите, че контрабандата придоби размери, при които дори бюджетът и фискът са застрашени вече…има теми, които всички са в тази посока, добави той.

"За съдебен инспектор с удоволствие бихме дали наша кандидатура, но това не е тема, която можем да казваме тука на крак, подчерта Борисов. "Даже ще се обърна тук официално към РБ, те са от 20 години във властта, може би, имат добра кандидатура, бихме могли да предложим нещо заедно. Разбира се, ако има такъв конкурс, ако трябва, ще предложим. Считам обаче, че трябва да се тръгне в обратната посока - хората от гилдията, от съдебната система най-добре да си предложат кандидатури на хора чисти, святи. Съдебен инспектор трябва да е човек, който има авторитет, посочи Борисов. Така че, ако те дадат предложение просто бихме го внесли от тяхно име и мисля, че ще бъде често и справедливо и към гилдията и към обществото", добави той.