Емблематичният за Русе комплекс „Дунав плаза“  посреща гости в обновената си хотелска и ресторантска част. След близо едногодишен ремонт персоналът изпипва последните щрихи около реновирането на комплекса.
Изцяло обновен е ресторантът, хотелът разполага и с ново крило. 
Изключително привлекателна е новата зимна градина на ресторанта, която се предвижда да работи целогодишно. До края на седмицата се очаква да бъде подредена и да отвори врати лятната градина, разказа за „Утро“ управителят на комплекса Албена Михова.
Новият собственик на „Дунав“ е „Дунав плаза“ ЕООД със седалище в Русе, чийто едноличен собственик на капитала е софийската „Сивил мениджмънт“ ООД. Съдружници в „Сивил“ са Анатолий Радев, фирмата от САЩ „Тимдейл инк“ и българската „РГС“ ЕООД. 
Както „Утро“ писа, „Дунав плаза“ затвори врати преди около две години заради дълговете на бившия собственик „Хотел мениджмънт“. До средата на юни 2013 година въпросната компания, управлявана от Пламен Михов, наследник на покойния бизнесмен Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата, ползваше имота в условията на финансов лизинг, но заради необслужване на поетите задължения по него той стана собственост на „България Лизинг“ ЕАД.
Заради необслужван кредит към Банка ДСК в началото на 2012 година съдия-изпълнител описа „Дунав плаза“ за публична продан, но тогава той беше спасен, след като задължението към банката беше погасено от „България лизинг“. Тъй като „Хотел мениджмънт“ обаче не спази и договора си с лизинговата компания, Пламен Михов трябваше да се раздели с хотела и търговския комплекс „Дунав“ и вече няма нищо общо с обекта.