Последната информация, с която разполагам е, че се работи най-активно със записите от видеокамерите. Установено е лице, което отговоря по психопрофил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на престъплението.

Той трябва да бъде идентифициран и се прилагат всички мерки за това.

Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, предаде репортер на БГНЕС. Вътрешният министър обяви, че на този етап не може да каже повече за това лице, но разчита до няколко дни да има повече яснота. Бъчварова призна, че образът на камерите не е достатъчно добър, за да може да се идентифицира въпросното лице.

Прокуратурата продължава да работи много внимателно, каза Бъчварова по отношение на взрива на полигона в Анево, който уби един американски гражданин и рани други четирима души. "Надявам се да изясним изцяло ситуацията, това са сериозни инциденти", каза тя и отказа да коментира работните хипотези.

По отношение на евентуалните законови промени, които да засилят контрола, Бъчварова коментира, че в момента се води дебат как отговорностите да бъдат разпределени по-добре. Основното е да се повиши контролът и системата за контрол този род дейности, посочи тя. Екипът на МВР в диалог с експерти в момента работи по този въпрос, увери тя.

"Инциденти винаги е имало за съжаление. Нашата задача е да предвидим всички възможни варианти", каза вътрешният министър.

Още миналата седмица е разпоредена вътрешна проверка в областната дирекция на МВР във Варна, каза още Румяна Бъчварова. Проверката тече в момента и е по всички линии на дейност. На място работи екип от София, тъй като според Бъчварова той ще се справи по-добре на място поради опасенията, че там има "наслагване на доста регионални фактори, които са попречили на добрите резултати" на ОДМВР - Варна.