Нападателите ми крещяха „Давай парите, ще те застрелям”. Мъжът бе опрял във врата ми пистолет и ме блъскаше. Натискаше ме и само повтаряше да давам парите. Това разказа пред bTV ограбената продавачка Цвети.„Не знам защо упорствах и не отворих касата. Много ми беше страх. Но още първия път, когато мъжът влезе в магазина, имах усещането, че иска да краде”, разказа още продавачката.

Жената призна, че в момента не спи добре и трепери, когато става дума за преживяното.

„Опитвам се да бъде силна и да не мисля, а инцидентът да остане в миналото. Не съм гледала кадрите от камерите. Достатъчно ми е преживяното”, сподели още Цвети. 

„Първо мъжът влезе в магазина и взе една бутилка уиски. Поиска и един стек скъпи цигари, но аз нямах цял и той се отказа. Излезе и се върна след около половин час. Усъмних се, че ще краде нещо, защото ги познавам вече крадците. Че ще искат за обират, изобщо не ми е минавало през акъла. Общо взето усещам крадците. След това влезе жената и поиска по две кутии цигари от много марки. Аз ги държах в ръката си, защото не исках да ги оставям на плота. Изведнъж влезе мъжът с пистолета и ми го опря във врата. „Давай парите или ще те застрелям”, само това крещеше. Жената пък каза, че ще ме оставят само да им дам парите”, разказа за преживяното продавачката. 

Тя ги съветва да се лекуват докато е време, защото не е добър пътят, по който са тръгнали. 

„Ходя на психолог и се върнах на работа, а това ми помага да бъда по-силна. Клиентите ми поздравяват, прегръщат ме и ми казват, че съм герой”, завърши Цвети.