Рекордьорът, който изпадна в тотална алкохолна амнезия и катастрофира след неадекватно шофиране, вече стигна до съда и получи наказанието си.
60-годишният безработен Петър Д. бе засечен на 14 май с 4.36 промила алкохол. Седмица след това той направи пълни самопризнания и се споразумя с прокуратурата за присъдата си. Така мъжът се сдоби с 10 месеца условно наказание с 3-годишен изпитателен срок. Освен това ще трябва да забрави да шофира през следващите 2 години и половина. Присъдата е окончателна.
Рекордьорът финишира преждевременно на 4 километра от Джулюница по пътя за Новград. Повиканите на местопроизшествието полицаи заварили шофьора да оглежда колата с бургаска регистрация, сякаш я вижда за пръв път в живота си. След първоначалните предположения, че е възможно човекът да е в шок, случаят бързо взел да се разбулва и да придобива далеч по-банални контури. С надебелял от пиене език мъжът си признал, че е бил зад волана, а след това започнал да се бърка за документи. След като не успял да открие нищо, разказал на пресекулки, че се казва Петър и е бил на гости на роднини в Джулюница, но не си спомня нито кога е седнал в колата, нито как е потеглил, нито закъде е тръгнал.
Малко по-късно документите на Петър били открити в найлонов плик, захвърлен в двор в Джулюница, а собственикът им бил задържан да изтрезнее в управлението. На сутринта гузният нарушител се опитал да се извини, но пак не могъл да каже къде е искал да отиде посреднощ с замъглен до умопомрачение разсъдък.