Шофьор с изумителните 4.36 промила в кръвта влезе в списъка на алкохолните рекордьори на Областната дирекция на МВР.
В четвъртък около 18.20 часа в РПУ-Бяла се получил сигнал за катастрофирала кола с бургаска регистрация на 4 км от Джулюница по пътя за Новград. Пристигналият на място полицейски екип видял до катурнато в канавката „Рено Меган“ мъж в много странна стойка, който с преплетен език признал, че е карал реното. При опит да извади документите си обаче се установило, че те липсват. Все пак мъжът с необичайно поведение изломотил, че е на 60 години, казва се Петър и бил на гости на роднини в Джулюница, но не помни накъде е тръгнал.
Причината за амнезията се установила при изпробването на Петър с дрегер, който показал 3.50 промила. Униформените го придружили до болницата в Бяла, където му направили и кръвно изследване, коeто качило резултата до „гросмайсторските“ 4.36 промила.
Пияният шофьор е прибран в ареста на районното управление, а полицаите отишли в Джулюница и намерили документите му в найлонов плик, изхвърлен в двор в селото. На другия ден задържаният изтрезнял, но пак не успял да си спомни закъде се е запътил с колата си след толкова много изпит алкохол. По случая е образувано бързо производство, Петър П. е пратен на прокурор.