Холандският принц Петер-Кристиан Ван Оранйе бе пилот за „София Кар Моторспорт“ в поредния кръг на европейския шампионат GT4 в Зандворт, Холандия. Членът на кралското семейство и германецът Хендрик Щил се състезаваха с българската кола SIN R1 GT4 /грях, какъвто е преводът от английски на sin - б.р./ на русенския бизнесмен Росен Даскалов.
Щил стартира в първото състезание от втора позиция. Обръщане на Павел Лефтеров, който влезе в чакъла с „Лотус“, предизвика излизането на автомобил за сигурност. Така пилотите на „София Кар Моторспорт“ загубиха на излизане от бокса няколко позиции. 
Аржентинските пилоти Талерман-Балбиани, които караха под номер 11 с българската кола, успяха да завършат 3-и в аматьорския клас. 
Двойката Ван Оранйе-Щил изостана с 2 обиколки във второто състезание след катастрофа веднага след старта. Екипът на „София Кар Моторспорт“ отстрани бързо щетите и пилотите се върнаха на пистата с добро време.
„Автомобилът е много добър“, заяви Оранйе.
Росен Даскалов, Владо Илиев и „София Кар Моторспорт“ вече се подготвят за следващото състезание, което ще се проведе от 5 до 7 юни на популярната писта „Ред Бул Ринг“ в Австрия.