Освен че сутрин е един искрено щастлив момент, кафето е полезно. Няколко чаши на ден намаляват риска от инфаркт и дори самата миризма може да облекчи усещането за стрес. А колкото до начина, по който обичате да си пиете кафето – всъщност той може да каже много за личността ви.

Лате
Любителите на латето умеят да се наслаждават на комфорта, те са весели, но и разсъдливи. Позицията на пиене на кафето: естествено хоризонтална. Те добавят мляко и захар към кафето си, за да подсладят този горчив жесток свят. Винаги са усмихнати, дори и когато се стараят да са сериозни, а не се и учудвайте, ако се окажат колекционери на плюшени играчки.

Еспресо
Тук си имаме работа с работохолик и лидер, който е непрекъснато в движение. До обяд вече е изпил пет шота и за да забърза разговорите, когато ви казва нещо, може и да пропусне гласните, като в същото време говори по телефона и си драска записки в код, който само той си разбира.

Капучино
Социални, креативни и оптимисти! Това са основните характеристики на любителите на капучиното. Ако видите на бара някой, който води разговор с бармана докато говори по телефона и прави оригами от салфетка в същото време, нямайте никакво съмнение какво има в чашата му. Той се чувства в кафенето като у дома си и ти си негов гост, с който нищо чудно след малко да се заговори.

Черно кафе
Най-често черното кафе е за тихи и педантични хора, склонни към меланхолични настроения, които обаче обичат компанията на други хора, просто не през цялото време. Ще ги познаете по идеално изгладения черен костюм, сресана на път коса, оформени мустаци, никога с набола коса и тъмни очила, които допринасят за загадъчния имидж. Не се учудвайте, ако все пак всичко това е съчетано с шарени чорапи – тези хора със сигурност не са скучни!

Органично кафе
Модерен, но извън културния мейнстрийм, той никога не би стъпил в някоя от популярните вериги за кафе. Носи стандартните очила с дебели рамки, съчетани с твърде големи слушалки, от които кънти някоя скандинавска банда, и се подиграва на останалите, че са хипстъри. Той пие най-скъпото и рядко кафе в менюто, извлечено от изпражненията на маймуна, примерно.

Фрапучино
Това пият модните икони. Те са стилни и спонтанни и винаги в движение, така че рядко ще ги видите действително седнали на маса в кафето. Обърнете внимание обаче на дрехите, с които са облечени, защото съвсем скоро ще станат модерни.