Със скандиране „Москов лъже!“ започна вчерашният съвместен протест на медици и пациенти в Комплексния онкологичен център /КОЦ/ и Областния център за психични болести /ОЦПБ/. Протестиращите бяха издигнали много лозунги, измежду които „Сливане на болници - тайна приватизация!“, „Психичната болест не е заразна, но равнодушието е!“ и други в същия дух.
Всеки човек, който има глава на раменете си, ще ви каже, че подобно смесване на психиатричната помощ и онколечението с болницата е пълна глупост. Това са съвсем различни по своята същност дейности и обединяването им не е реформа в здравеопазването и напълно безсмислена акция, каза д-р Пламен Панайотов - началник отделение „Дневен стационар“ към ОЦПБ. Според него нито един пациент с психични заболявания не иска подобно сливане, защото лечението му е застрашено и на практика той ще стане опасен за околните.
Не може една развиваща се структура с редица странични дейности, които са в полза на пациентите с психични заболявания, да бъде срината, посочи д-р Панайотов и допълни, че от обединяването на Психото и Онкото с МБАЛ няма нито финансова, нито административна, нито клинична полза.
В Психодиспансера има осем дейности за терапия на пациенти, които при преместването ни в болницата, ще отпаднат и ние ще отидем на улицата и отново ще се разболеем от психичните си болести, каза пациентката Нина Симеонова. 
Протестите ни продължават всеки ден и в петък двете лечебни заведения ще тръгнем пеш оттук до Доходното здание, където в 14 часа ще се срещнем със здравния министър Петър Москов, заяви началникът на хирургично отделение в КОЦ д-р Бисер Начев. Според него с изказването си по Нова тв /направено вчера в сутрешния блок - б.р./ д-р Москов е манипулирал зрителите. Думите на министъра, че сливането се прави за по-добро комплексно лечение, д-р Начев контрира, че в надписа на онкодиспансера пише Комплексен онкологичен център, което означава, че пациентите се лекуват комплексно в съответното специализирано заведение. МБАЛ обаче не е болница за онкологично болни и затова не трябва да стане шапка на КОЦ, каза д-р Начев и уточни, че техният апел за помощ вече е насочен към управляващата партия ГЕРБ да заеме позиция по казуса, защото досега се чува само позицията на ДСБ.
Това, което възнамерява да направи този министър, е недопустимо, защото моята съпруга се лекува от години тук и получава адекватна помощ, благодарение на която все още е жива, подчерта съпругът на пациентка в КОЦ Севдалин Георгиев.