Районният съд настани в Областния център за психично здраве за експертиза арестуван наркодилър, в чийто дом са намерени 10 пистолета и боеприпаси.
33-годишният Г.В. е задържан в петък при акция на Криминална полиция в кв.“Дружба“ срещу разпространението на дрога. При обиска на място в него били открити 10 топчета марихуана и газов пистолет, преработен в боен, с патрон в цевта и друг в пълнителя.
Последвало претърсване в квартирата на Г.В., където били открити и иззети 130 грама марихуана, електронна везна, седем газови пистолета от различни марки и калибър, въздушен пищов и револвер, пълнители с патрони, две бутилки със сгъстен въздух за пневматично оръжие и 2000 лева. 
Г.В. е вкаран в следствения арест за 72 часа, а вчера съдът уважи искането на прокуратурата задържаният да бъде изследван в психиатричното заведение, за да се установи вменяем ли е и може ли да носи отговорност за действията си.
По данни на разследващи познатият им като наркодилър Г.В. в миналото е работил в „Дунарит“, където се е научил да преправя газови пистолети в бойни. По време на разпитите специалистът с опасни умения обяснил, че си прави колекция от оръжие, но смущаващи сигнали в поведението му накарали прокуратурата да поиска той да бъде освидетелстван.