Пиян и дрогиран мъж с психични отклонения атакува вчера Областната дирекция на МВР с нож, счупи стъклото на входната врата и изправи косите на ранобудни русенци.
Екшънът започва в 6.40 часа. Към главния портал на сградата на МВР до Кръговото се приближава мъж с кухненски нож в ръка. Първоначално влиза в предверието, след това излиза, с един удар с ножа сваля част от  стъклото на входната врата и хуква през подлеза към  центъра на града с кървяща ръка.
Дежурният полицай на портала веднага подава сигнал към дежурните патрули, които започват да издирват беглеца по кървавитеследи. В това време той успява да стигне до централния площад и сервитьорките на едно от заведенията, които подготвят масите за първите клиенти, се вцепеняват при вида на големия нож в кървящата му ръка. 
Минути по-късно на място пристигат униформени и още щом ги вижда, мъжът вдига ръце и се предава. По-късно става ясно, че той е 39-годишен и е буйствал под въздействието на комбинация от над 2 промила алкохол и метаамфетамин.
Задържаният е отведен в болница „Канев“, където след направената му превръзка на ръката е вкаран за едно денонощие в ареста. Той е с психични отклонения и през 2010 година е лежал в Областния център за психично здраве. Оттогава няма данни да е създавал проблеми. Агресията най-вероятно е отключена от наркотика, подмопогнат от изпитите чашки.