Шофиране с внушителните 145.5 км/ч било наказано с електронен фиш, а санкционираният с 1100 лева водач впоследствие се оказал болен от психическо заболяване, който се е лекувал при строг режим в болнично отделение. Затова казусът стигна до изясняване в съда.
Състезателят зад волана на „Форд Фокус“ бил засечен в 8.19 часа на 8 декември 2017 година, докато фучал по бул.“България“. Собственикът на колата, до който полицаите стигнали, декларирал, че автомобилът в онзи момент бил управляван от друг човек и посочил имената на психично болния. Така срещу него бил съставен акт.
Пред съда обаче бе представена медицинска документация, която категорично показва, че по времето, когато е извършено нарушението, страдащият от параноидна шизофрения е бил настанен в Центъра за психично здраве и е нямало как нито да напусне болничното заведение, нито да шофира, тъй като бил пациент в отделение със затворен режим и свободното му придвижване било ограничено. Затова съдът отмени глобата, която фигурира на негово име, но решението може да се обжалва.