Дунав мост беше затворен за движение в събота в 15 ч заради силни виелици в Румъния и по молба на румънските гранични власти. Това напълни паркингите около Русе със стотици тирове, след като от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ изпратиха заповед до всички поделения на МВР тежкотоварните камиони да бъдат спирани до второ нареждане на крайпътни стоянки около Велико Търново, Плевен, Стара Загора и Разград. Успелите да стигнат до Русе образуваха километрична опашка по бул.“България“. Вчера по моста започнаха да пропускат единствено леки коли, микробуси и автобуси.
Отбиването на тировете на крайпътни паркинги донякъде облекчи работата на техниката за снегопочистване по пътя за Бяла и така не беше допуснато образуване на преспи. В събота предиобед силният вятър със скорост около 75 км/час събори дърво между Тръстеник и Обретеник. По същото време два тира, които са се разминавали до разклона за Екзарх Йосиф, са набили спирачки, за да не закачат огледалата си, унесли са се и са застанали напречно на пътя. Премахването на дървото и на двата тежки камиона отне около 90 минути и в 11 часа движението бе възстановено.
Вчера сутринта от Областно пътно управление забраниха движението на камиони над 10 тона по пътя за Силистра. За Бяла пък возилата над 12 тона трябваше да се движат само с вериги. Шофьорите на камиони, които не бяха снабдени с вериги, чинно изчакваха нормализиране на времето в района на хижа „Приста“. Единствено за Разград нямаше ограничение в движението на тежкотоварни камиони.
Общо 44 машини се включиха в борбата с виелиците и почистването на снега по пътищата за Силистра, Разград и Бяла, казаха от снегопочистващите фирми. Движението се регулираше от десетки екипи на МВР.