Премиерното представяне на оперетата „Парижки живот“ на Жак Офенбах, която трябваше да събере публика в салона на операта тази вечер, се отлага за понеделник. Това съобщиха от Русенска опера вчера с молба зрителите, които са си купили билети за спектакъла довечера, да проявят разбиране.
Причината за наложителното преместване на премиерния спектакъл е... снежната виелица в сряда срещу четвъртък! Оркестърът на операта беше на гастрол във Варна, там от доста време бяха продадени всички билети за концерта „Музика от Америка“, който се приема възторжено от публиката, обясниха от музикалния театър. Варненските меломани също аплодирали горещо русенските филхармоници. 
Когато обаче автобусът с оркестъра потеглил обратно, зимната буря вече била в разгара си. Малко преди Разград вече станало ясно, че музикантите няма как да продължат пътя си и да се приберат през нощта в Русе. Така или иначе, още преди полунощ пътната артерия беше затворена. А музикантите били настанени на хотел в Разград. 
Вчера те пристигнаха в Русе, но премеждието, предизвикано от снежното бедствие, вече бе наложило отлагане на генералната репетиция за „Парижки живот“. Всичко това отмества във времето премиерното представление - то ще се играе в понеделник, 10 февруари, от 19 ч в салона на операта. 
Закупените билети с дата 7 февруари ще важат в понеделник без заверка, увериха от операта. Оттам уточниха, че който желае, би могъл да завери своя билет за втората премиера на оперетата на Офенбах, която ще бъде във вторник, 11 февруари.