Колона от автомобили на аварийни светлини покрай бушуващата снежна виелица на 28 ноември 2018 година замъглила преценката на приближаващ шофьор и той се врязал във върволицата от коли. Най-тежко пострадал последният на опашката джип, който бил изблъскан в канавката, а пътничка в него се оказала със сътресение на мозъка, 3 счупена ребра и контузия на белия дроб. Заради това шофьорът стигна до съд.
Грешката на шофьора на микробус „Ивеко“ била, че не намалил достатъчно скоростта, тъй като не успял да прецени дали приближаващите коли се движат бавно, или са спрели по Мойсевия баир към „Индийски колиби“. Решил да не натиска силно спирачката, тъй като рискува микробусът да поднесе и да направи беля на пътя предвид усложнената обстановка, затова продължил с около 55 км/ч. Видял, че колите пред него не мърдат, но било късно. Опитал да отбие в страничната лента, като дори изчакал преминаващия снегорин, но не успял да избегне удара с последния в колоната - „Нисан Хикстрейл“, джипът паднал в канавката и се превъртял. Виновният шофьор веднага се притекъл на помощ и помогнал на четиримата пътуващи в него да излязат.
За причинената от водача катастрофа и нараняванията на пътничката от Пиргово той бе предаден на съд, а магистратите на първа инстанция отчетоха, че е опитал да бъде предпазлив, макар и недостатъчно, предвид тежките пътни условия, като не намериха причина да бъде наказван за особено опасно и укоримо поведение. Затова шофьорът бе освободен от носене на наказателна отговорност и глобен с 1000 лева, а решението може да се обжалва.