Психичната екпертиза на 19-годишната крадла Йорданка В. по всяка вероятност ще докаже, че тя може да носи наказателна отговорност и днес материалитe за всичките й кражби ще бъдат внесени в прокуратурата. Досега след всяко залавяне майсторката на неизброими кражби от офиси и заведения в центъра на Русе беше освобождавана, тъй като имала психични проблеми и това я правело неспособна да отговаря за постъпките си. Така безнаказаната Йорданка продължаваше да краде на воля и ставаше все по-хитра, изобретателна и арогантна.
Междувременно се разбра, че по време на последния й засега удар в блок на ул.“Гурко“ в понеделник вечерта Йорданка е била с 23-годишната си съратничка С.В. -добре известна на полицията джебчийка. Двете проверявали за отключени врати на петия етаж в жилищната сграда, когато в 19 часа от асансьора слязъл 82-годишен дядо и ги попитал какво търсят. С.В., която досущ приличала на Йорданка, блъснала силно стареца, който се претърколил по стълбите и паднал на междуетажната площадка със счупени ляв лакът и таз, като само късметът го спасил от фатален удар на главата в ръба на някое стъпало. След това двете крадли избягали, но след даденото от пострадалия описание били заловени.
Първоначално униформените се усъмнили, че Йорданка е проявила агресията, но по време на разпита в сряда следобед С.В. признала за постъпката си. Задържаните били като две капки вода и това объркало дядото, а после и разследващите.
С.В. е предадена на прокуратурата и ще отговаря за нанасяне на средна телесна повреда.