Нови шест жилища удари крадливата бригада, която от миналата седмица шета из кварталите в Русе. Този път взломните кражби са направени предиобед в понеделник в три блока в два жилищни квартала в двата края на града.
Почеркът навсякъде е еднакъв, което подсказва, че извършителите вероятно са същите, които миналия понеделник ограбиха пак шест апартамента, но в един квартал в широкия център. Тогава крадените вещи и злато бяха за 3100 лева, този път плячката на бандитите възлиза на 5400 лева.
Както „Утро“ писа, шайката извършва вломните кражби на случаен принцип, като първо звъни на звънците. Ако отвътре няма реакция и не се чува лай на домашно куче, следва чупене на секретните патрони с известната сред престъпните среди „меча лапа“ и пълен тараш в стаите.
Новата серия от жилищни удари е започнала в блок в „Дружба-1“. В един от входовете са разбити три апартамента на една площадка. От първия бандитите си тръгнали с 300 евро, 200 лева, 75 грама златни и сребърни накити за общо 3000 лева. От втория апартамент са задигнати около 300 грама златни бижута и лаптоп „Асеr“ за общо 2800 лева. В третото разбито жилище апашите са влезли, но там после не са констатирани никакви липси. Явно не е имало нищо за крадене или стъпките на съсед по стълбите са ги прогонили.
Оттам бандата се е придвижила до квартала срещу КАТ, където е ударила още три жилища. Плячката от тях обаче е много по-слаба. Две от жилищата са в един блок. От тях са отмъкнати цифров фотоапарат „Сони“ и няколко бутилки марков алкохол за 500 лева. От втория апартамент е задигнат още един лаптоп и 8 грама дамски златни накити за общо 1000 лева. След това апашите са се прехвърлили в съседен блок. След като са разбили шестия поред апартамент, оттам взели ръчен часовник „Larus“ и карта памет за фотоапарат от 2 GВ.