Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал очаква неговият асистент Райън Гигс да заеме мястото му, след като той напусне клуба. Холандецът има договор с "червените дяволи" до 2017 г., а наскоро обяви, че това ще бъде последната длъжност в треньорската му кариера. 

"Очаквам той да бъде мениджър на "Юнайтед", след като си отида. Сега аз нося отговорността. Райън има задачи, които трябва да изпълнява, също както футболисти. Той върши работата си много добре", коментира Ван Гаал пред клубната телевизия.  

Гигс застана начело на "Юнайтед" в края на миналия сезон, когато Дейвид Мойс беше уволнен. 41-годишният уелсец изведе тима в четири мача, като постигна две победи, равенство и загуба. През лятото той прекрати състезателната си кариера и влезе в щаба на Ван Гаал. 

Междувременно настоящият мениджър на "Юнайед" заяви, че бъдещето на вратаря Давид де Хеа на "Олд трафорд" не е сигурно. Испанецът има договор до края на следващия сезон и все още не е подписал нов. В последните месеци има много спекулации, че той може да премине в "Реал" (Мадрид). 

"Преговорите (за нов договор) отнемат много време. Аз искам да остане, но в случая той е шефът. Той има последната дума и може да каже не. Във футбола винаги се случват подобни неща. Трябва да попитате него. Ние сме му предложили доста пари, за да остане", каза Ван Гаал.