Бъдещето на вратаря на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа в клуба, много зависи от това, дали Луис ван Гаал ще остане мениджър или не, пише The Guardian.

Стражът не се разбира добре с холандския специалист и се надява той да не остане на "Олд Трафорд". Ако Ван Гаал обаче запази поста си, то Де Хеа ще помоли ръководството да освободи него. По-рано в медиите се появиха слухове, че "червените дяволи" вече имат предварителен договор с Жозе Моуриньо, който работи с агента на Де Хеа.

В същото време AS пише, че вратарят на Манчестър Юнайтед продължава да мечтае за трансфер в Реал Мадрид, а испанският гранд има възможност да го привлече, макар и за солидна сума.

Испанският гранд положи доста усилия, за да привлече Де Хеа миналото лято, но сделката пропадна в последния момент заради забавяне на документацията, за което Реал и Манчестър Юнайтед се обвиняваха взаимно. В крайна сметка Де Хеа продължи договора си до лятото на 2019 г. Това се случи през септември, а сега става ясно, че в контракта е включена клауза за откупуване. Тя е ексклузивна и предназначена единствено за Реал, който може да откупи правата на Де Хеа за 50 млн. евро. Испанският клуб може да се възползва от тази опция до 15 юни.