Общо 25 години затвор постанови Върховният касационен съд на тримата побойници 39-годишния Веселин Велев, 41-годишния Мариян Лесев и 31-годишния Владимир Тодоров. Рецидивистите Велев и Лесев ще трябва да излежат по 10 години зад решетките и да платят по 400 лева глоба, а наркозависимият Тодоров с чисто минало - 5 години. Присъдите са окончателни.
Сагата около тримата биячи се върти от години, след като делото бе връщано и тръгна наново от първа инстанция. В крайна сметка те вече са с окончателни присъди за това, че на 9 август 2012 година отвлекли 33-годишния Явор Радев от Горна Оряховица и го били като куче. Твърди се, че в основата на изключително тежкия побой и мъчения се коренят 500 лева - стойността на наркотици, с които потърпевшият прецакал тримата. 
Явор работел в барчето на наркозависимия Велев, но шефът видял, че младокът го краде и го изгонил. Преди това обаче му дал марихуана, която Явор не платил. Затова заедно с приятеля си Лесев тръгнали към Първомайци да се разправят с крадливия младеж. След разправия в селото длъжникът бил натикан в багажника на маздата им и откаран в гориста местност край Тръстеник. По пътя ръцете му били завързани с връзките от обувките на Лесев, а след това бил изваден край пътя, хвърлен в бодливи храсталаци и съблечен гол. Там започнали издевателствата върху него.
Явор бил ритан, удрян с ръце и дори в масивен метален фенер. На два пъти Лесев гасил цигари върху лявата му длан и лявото му ходило. Младежът дори бил завързан с каишка за врата като куче, за да бъде свръхунизен. Изнудвали го да им върне 500-те лева, които обаче не успял да им даде. Звънял на баща си и приятелката си да му заемат сумата, но ударил на камък, а с това си осигурил още удари и заплахи за убийство.
Призори на 10 август Явор успял да избяга и да спре кола на пътя за Русе. Шофьорът го докарал до КАТ и го оставил пред портала. След това тогавашното Териториално звено за борба с организираната престъпност издири тримата нападатели и те бяха изправени на съд.
На 10 октомври 2013 година тримата бяха осъдени от Окръжния съд на общо 32 години - по 13 за Велев и Лесев и 6 за Тодоров. Присъдите бяха обжалвани и  Апелативният съд върна делото за ново разглеждане заради това, че съдебният състав е бил от трима членове, а не от пет, както гласят разпоредбите. На 14 април 2014 година тримата получиха общо 30 години затвор, които на втора инстанция в Търново бяха намалени на 25 години и окончателно потвърдени от върховните магистрати.