Виновен съм пред Господ! Искам смъртна присъда! Няма живот за мен! Това заяви пред съда 33-годишният Емил Скорчев, който уби съпругата си Керанка на 21 септември в района на гробището в село Тополи. Той призна вината си и така се възползва от процедурата на съкратено съдебно следствие, при която присъдата по закон се намалява с една трета.Магистратите определиха за младия Емил доживотна присъда за стореното, но реално той ще лежи в затвора 25 г., съобщава petel.bg. Той дължи и 150 000 лева кръвнина на майката на убитата си съпруга. През цялото време в съдебната зала Емил плака. Той обясни, че в мига, в който разбрал, че Керанка иска да го напусне, животът му свършил. Тогава решил да убие нея, а след това и себе си, за да бъдат заедно в смъртта си на по-добро място."Не искам да живея без нея. Искам най-тежкото, смъртно наказание. Съжалявам. Виновен съм", каза в последната си дума Емил.

Емил и съпругата му Керанка прекарали последните години от съвместния си живот в почти пълна изолация. Живеели в с. Поручик Гешаново, Добричка област при бабата на Емил, която починала в началото на 2014 г. За да продължат получават пенсията й, която била единствения им източник на доходи, двамата заровили тялото й в мазата и изтеглили 42 413 лв от сметката й. Тази ситуация и тоталната изолация от всички създавала сериозно напрежение между съпрузите. На 21 септември двамата събрали багажа си, натоварили го в микробус "Нисан" и пристигнали във Варна. На път за гробищния парк "Тополи", където трябвало да посетят гроба на бащата на Емил, напрежението между тях ескалирало. Керанка му казала, че го напуска. Той грабнал нож и наранил ръцете си в опит да пререже вените си. Жената побегнала, но Емил я догонил и започнал да я удря първо с ръце, а след това с ножа.

По-късно съдебните лекари преброили по тялото на Керанка 12 прободни и прорезни рани по шията, гърдите, корема и ръцете. Един от тези удари - в сънната артерия, се оказал смъртоносен за 28-годишната жена. Хората, които се опитвали да се притекат на помощ били отблъсквани от озверелите кучета на Скорчев. Той направил опит да се самоубие, но животът му бил спасен. По-късно психиатри установили, че Емил страда от шизоидно личностово заболяване, следствие от редовния прием на анаболи и стероиди, заради което младия мъж предпочита да решава възникналите конфликти с насилие.