Новата велоалея срещу библиотеката, която беше построена при ремонта на площад „Батенберг“, се напука, а недобросъвестни шофьори паркират върху нея. Още преди да е официално открита, асфалтовата настилка по велоалеята вече се е нацепила и са се образували големи процепи. 
Зам.-кметът Димитър Наков коментира, че това е първият цветен асфалт, който се произвежда в асфалтовите бази в Русе, и вариантите, които са ползвани като оцветители, могат да дадат отражение. Фирмата изпълнител има за задача да отстрани и поправи местата, където са се появили пукнатини. Обектът не е предаден и има време да се отстранят дефектите, които са се появили, каза още Наков. По отношение на недобросъвестните шофьори, които паркират на велоалеята, зам.-кметът посочи, че се предвиждат преградни елементи и ограничители, които да разделят платното от велоалеите. 
Наков посочи още, че в момента също се отстраняват строителни дефекти, които е нормално да се получат при такъв мащабен обект, който е 23 380 кв.м. Той обясни, че има недобро отвеждане на дъждовната вода и се налага да се оправят наклоните, като е нужно да се отстранят някои от плочите. Обектът не е въведен в експлоатация, а дори и след въвеждането му има 5 години гаранционен срок, в който изпълнителят е длъжен да отстрани появили се дефекти, подчерта зам-кметът.