Заур Дадаев, който е основният заподозрян за убийството на руския опозиционер Борис Немцов, е заявил днес, че не е участвал в покушението, а самопризнанията, които е направил по-рано, е дал по заплаха за живота му, съобщава lifenews.ru.Според Дадаев в нощта на 27 срещу 28 февруари той не е бил района, където е извършено престъплението. За своето задържане той е казал, че е похитен в град Магас. След ареста му, по негови думи, под заплаха за живота той е бил принуден да признае убийството на политика. „Заплашваха ме и с убийството на моя приятел Рустам Юсупов, който също беше похитен”, казва сега Дадаев.

Припомняме, че Борис Немцов бе убит в нощта срещу събота, 28 февруари. 

Според версия на следствието килърът е застрелял политика, когато той се разхождал с украинската си приятелка Анна Дурецкая от „Василевски спуск” по моста към улица „Большой Ординки”.

Според представителя на следствения комитет Владимир Маркин криминалистите работят минимум по пет възможни мотива за престъплението.
На 8 март тази година за убийството са арестувани Заур Дадаев, Шадид и Анзор Губашевих, Хамзат Бахаев и Тамерлан Ескерханов, на които са повдигнати обвинения за убийство и незаконно притежаване на оръжие в рамките на делото за покушението на Борис Немцов. 

Както е известно, на 7 март в Северна Ингушетия бе проведена спецоперация по задържането на 33-годишния Анзор и 31-годишния Шадид Губашевих. Заедно с тях е задържан и Заур Дадаев.