„Силен дъжд идва към Русе. Ти нямаш чадър“. Съобщение с този текст е получила дъщерята на изнудвания за пари собственик на веригата магазини „Щастливото бебе“ Петър Петров.
Тези заплахи станаха ясни вчера, когато показанията на един от шестимата обвинени в рекет Камен Георгиев бяха прочетени в съда. Георгиев обаче заяви, че вече не поддържа дадените обяснения по време на разследването, но не каза нито защо ги оттегля, нито пък даде нови показания по случая. От думите му пред следствието става ясно още, че тогавашната му приятелка Десислава Иванова, която също е обвинена в изнудване, често имала работа с Петър Петров и му вършела услуги. Няколко пъти тя дори носела вкъщи найлонови торбички и сакче с пари. Част от тях Георгиев заключвал в банков сейф или внасял в сметки. Той обаче нямал идея откъде идват големите суми, а когато разбрал, че ги взема от Петров, „му станало лошо и се разтреперал“. Всъщност дъщерята на Петров и синът на Георгиев били пред сватба, а бизнесменът търсел подкрепата на бъдещия си сват и дори споделял опасения за живота си пред него. Според показанията на Георгиев, който държеше едно от съборените вече заведения до библиотека „Любен Каравелов“, екстрасенсът Божидар Караджов и варненският общински служител Ивайло Костов са хората, които са се представяли за прокурори и са изнудвали Петров за пари. След като разбрал, че жената до него, Десислава, е била съучастник в схемата за изкопчване на 200 000 лева от бизнесмена, а след това и за искането на още 60 000 евро за пред комисията „Кушлев“, отношенията между двамата се влошили сериозно.
Вчера пред съда бе разпитан съседът на Ивайло Костов - Димитър Станков. В залата не се яви обявената за национално издирване свидетелка Карина Кръстева, затова нейното търсене ще продължи. Освен нея показания трябваше да даде и Шенол Адемов, който също не дойде на заседанието. Затова съдът отложи делото за пореден път и то ще продължи на 10 февруари. Тогава ще стане ясно дали искането на един от адвокатите на Ивайло Костов СРС-тата, използвани по случая, да се декласифицират и дали са спазени правилата за тяхното прилагане. Съдът  отхвърли искането психическото състояние на Божидар Караджов да бъде изследвано от специалисти, за което защитата на бившия му близък приятел Костов настояваше за втори път.
През март 2013 година прокуратурата повдигна обвинения в рекет и изнудване на екстрасенса от Варна Божидар Караджов, служителя на община Варна Ивайло Костов, двамата студенти Илиян Богданов и шуменеца Георги Нейчев, бизнесмена от Русе Камен Георгиев и приятелката му Десислава Иванова. Тяхна мишена е бил собственикът на магазините „Щастливото бебе“ Петър Петров, от когото мними прокурори са искали пари, за да го отървал от тежки престъпления.