Семейство с 10 деца от Русе остава на улицата, след като благодетелят на фамилията - бизнесмен от Пловдив, отказа да продължи да плаща наема от 470 лева за досегашната им квартира - четиристайното жилище на пъпа на Русе. Договорът за наем е с агенция за недвижими имоти със срок 10 години, но ще бъде прекратен на 31 март. 
Според многодетната майка Ивелина причината за оттеглената подкрепа на състрадателния пловдивчанин се корени в отношенията им с живеещия под тях съсед.
Откакто сме се нанесли, имаме проблеми с този човек. Постоянно се оплаква, че децата са много шумни и  му пречат и идва по всяко време с думите, че с добро или лошо ще ни накара да напуснем, каза Ивелина. Жената е писала имейл на дарителя, за да разбере причината за отказа му да им помага с наема, но не е получила отговор.
Съседът Иван Хараланов пък разказа, че неприятностите започнали откакто горният апартамент се дава под наем, но чашата преляла след идването на многодетната фамилия.
Имам болен син, който се нуждае от спокойствие, но от съседите постоянно се чука и трака, няма минута тишина. Много пъти ги молих да спрат, полза няма, каза прехвърлилият 80 години пенсионер.
Хараланов пуснал жалба в общината, но тъй като семейството не е нейн наемател, тя била пренасочена към полицията. Само няколко дни след това обаче едно от дечицата на многолюдното семейство починало, а Ивелина и съпругът й обвинили за трагедията пенсионера. Семейството също подало оплакване срещу него и му се наложило да дава обяснения в полицията, наред с това го обвинили в педофилия и дядото завел дело за клевета.
Сега възрастният мъж е спокоен, защото е научил, че нежеланите съседи се изнасят и се надява, че ще успее да изчисти и името си. А многолюдното семейство няма покрив над главата си и не знае къде ще живее след напускането на апартамента.