В първия пролетен ден на тази година - 21 март, отвори врати пет-звездният Фламинго Гранд хотел в Албена и то с три неустоими предложения за своите посетители и гости.

Разположен в сърцето на ваканционно селище Албена, хотелът е едно истинско бижу с модерните си 182 студиа и апартаменти, ВИП етаж, СПА център с термален кръг и вътрешен басейн, външен и атракционен басейн за деца с пратер, бюфет ресторант с открита тераса, конферентен център с 4 зали с капацитет от 22 до 265 места, зала за скуош, фитнес зала, детски кът.

В една истинска „пет-звездна пролетна наслада" ще могат да се потопят гостите, резервирали студио Делукс със закуска и вечеря на цена от 65 лева на човек. Офертата включва безплатен наем на велосипеди, фитнес, вътрешен басейн, сауна, парна баня, калдариум, тенис на маса и преференциални цени за спа терапии.

През уикендите хотелът предлага дневен Брънч&СПА пакет с брънч бюфет и напитки в ресторант „Есеншълс" от 11:30 до 16:00 часа, както и ползване на закрит басейн, фитнес, тенис на маса, зала за скуош, каскаден хидромасажен душ, парна баня, сауна, калдариум, леден фонтан, релакс зона в Спа център „Есеншълс". Цената на човек е 29 лева.

Гранд Релакс Силует програмата е специално разработена Spa&Wellness програма, състояща се от 7 нощувки, 5 процедурни дни и 32 ексклузивни СПА терапии, балансиран хранителен режим и 5-кратно хранене с дневна енергийна стойност 1200-1300 ккал на ден. Гимнастиката с йога елементи, моделиращите терапии за лице и тяло, масажите и хидромасажните вани възвръщат усещането за хармония и свежест на тялото и духа в началото на пролетта. Цените на база пълен пансион започват 813 лева.

Трите пролетните предложения включват и безплатен вход в комплекс Албена, паркинг и WiFi.

„Художествени ателиета", Великденски игри около басейна, конкурс за най-красиво яйце, жива музика, DJ night и букет от специално селектирани 12,000 лалета ще очакват гостите по време на Великденските празници. Цените за настаняване започват от 97 лева на база пълен пансион за Великден и 58 лева на човек за Майски празници.

За празника на детето и през първите две седмици на месец юни тази година, гостите на Фламинго Гранд хотел ще могат да се възползват от промоционалните цени за вход в аквапарк Аквамания, който ще представи 2 нови, уникални по рода си адреналин пързалки. Цените започват от 10 лева на дете и 20 лева на възрастен.

 Близо 40% от пресните плодове и зеленчуци в бюфет-ресторант Есеншълс на хотела са собствено производство- гаранция за свежест и био-качество. Освен пресните ябълки, череши, круши, сливи, праскови, краставици, зеле, спанак, репички, магданоз, моркови, патладжан, през 2015 се очаква представянето на първата партида пресни домати.

 Любопитен е фактът, че през 2014 добивът от лозовите масиви на Албена бе около 20 тона грозде. В началото на годината бяха бутилирани близо 10,000 бутилки бели сортове Совиньон Блан, Шардоне, Мускат, Вионие и купаж в бутиковата винарска изба "SALLA ESTATE", с. Блъсково, Провадийско. Посетителите на винен-бар „Дионисий" на Фламинго Гранд хотел ще имат възможност да дегустират вкусовите качества на вината на Албена, носещи марката „Гераниум" и да се запознаят с историята и философията им.

На по чаша чай с приятели или бизнес партньори?

 Лоби-барът на Фламинго Гранд хотел ще предложи нещо повече и при това с шик и изтънчена непринуденост! Следобеден чай (High Tea) по стара английска традиция с богат асортимент висококачествени чайове, английски курабийки (скоунс), домашно приготвени сладкиши, кейкове и торти. Разнообразието в менюто през тази година ще се допълни от внимателно селектирани бели и жълти чайове, типичните английски сандвичи с краставичка, мини-мъфинчета и скоунс-курабийки с дипове от мед или тофи, както и подбрани плодови сосове- класика в света на британска чай-пауза.

Това са само част от новостите в предлагането, които гостите на пет звездния хотел ще могат да открият. Очакват ги още: нови „отварящи" сетивата смути напитки по време на закуска, вечери с главния Майстор Готвач, избор на билкова възглавница или кулинарни курсове по правене на суши и френски макарони.


През тази година Фламинго Гранд хотел е бъде домакин на значими международни мероприятия като Международната конференция на Европейският Съвет за Симулационни програми и Моделиране/ ECMS 2015 през май, ежегодния медиен фестивал Медиамикс и Модна Фиеста Албена 2015 през юни, Международна Гео-конференция SGEM 2015 през юли, Европейската конференция по ветеринарна медицина за домашни животни през септември и още много други.

 В началото на тази година, за втори пореден път Фламинго Гранд Хотел стана горд носител на престижната награда „Traveller's Choice 2015" на най-големия онлайн туристически портал в света Tripadvisor, за най-добър семеен хотел в България. Стремежът на екипа на хотела е да продължи да надвишава очакванията на своите гости и да им поднесе едно „по-цветно" и незабравимо лято.