Смятаният от служители в дом за деца за „жив труп“ Симо живее втори живот в Розовата къща. Това разказват от центъра за настаняване от семеен тип, където преди около година 7-годишното момче намира нов дом. Сега, освен че използва леглото си само за спане, и то не е с решетки, Симо посещава специализирана паралелка в детската градина и се разхожда с количката си. Тя е купена благодарение на даренията на граждани по време на благотворителния Базар без аналог на сдружение „Еквилибриум“ и клуб „Отворено общество“ в края на миналата година.
Лошите новини за Симо и семейството му идват, когато той е на 4 месеца. Тогава момченцето се разболява. Диагнозата е страшна - огнищна корова атрофия, епилепсия с припадъци и анемия. Изплашената майка изоставя бебето. Животът му продължава в дом в Шумен, където рядко напуска креватчето си. Психологът от Комплекса за социални услуги в Русе Надежда Петрова и Галя Бисет от сдружение „Еквилибриум“ обаче не се плашат от описанията на работниците в дома, че Симо е „жив труп“ и „подобрение на състоянието му не се очаква“. С тяхна помощ момчето се озовава в Розовата къща, където играе с другите деца, слуша приказки, а на Коледа получава подаръци. Седмици след настаняването си в центъра Симо започва да се социализира и да търси компанията на други хора, обръща се сам и държи в ръце играчки. Вече се храни с лъжичка, и то за много по-кратко време отпреди.
След усилена кинезитерапия в Розовата къща Симо вече стои изправен на вертикализатора - нещо, което заради тежкото му състояние е било немислимо преди. А сега момчето вижда света и приятелчетата си изправен и от позицията на нормално дете. 
Най-голямата придобивка за малчугана е специализирана количка, която му позволява да седне правилно и фиксира тялото му в удобна поза. По този начин Симо може да бъде извеждан на разходка, без риск да усуче тялото или крайниците си или да се изхлузи, а също така да бъде много по-активен участник в живота на къщата.