Една от структурите, които години наред само усвояват пари, но не показват никакви резултати – БОРКОР, беше защитена от работещата там от самото начало високоплатена чиновничка Елеонора Николова в студиото на БНТ.Според Николова, те са работили добре, особено в началото през 2010 година, но липсата на управително тяло им попречила да работят по-нататък. „За това са виновни вече четири правителства, които така и не взеха необходимите мерки”, каза още чиновничката.

Тя сподели, че похарчените от 2010 година досега над 10 милиона лева не са отишли напразно, защото „са извършвали дълбочинен анализ на всички стандарти и процеси в администрацията и предлагат комплексни мерки”.

Николова е убедена, че всички заключения на БОРКОР могат да помогнат за решаване на проблема с корупцията в страната, но не обясни как точно може да стане това, нито какво точно включват изводите им. Тя си предложи услугите да направят проект, за да установят слабите места в работата на съдебната система и да предложат мерки, за да „превентират” корупцията там.