Единственото, което мога да кажа е, че към момента се проверяват няколко лица за съпричастност към убийството във Велико Търново. Това каза зам.-главният секретар на МВР Георги Костов, предаде БГНЕС.

Костов добави, че след като проверката приключи ще има официално съобщение. "Към този момент запазваме пълно мълчание по случая. Към момента, такова е и становището на колегите от прокуратурата – въздържаме се от всякакъв коментар относно естеството на провежданите оперативно – издирвателни мероприятия oт колегите от Областна дирекция Велико Търново и колегите от Главна дирекция Национална полиция", заяви Костов.
"Уверявам ви, че всички необходими оперативно – издирвателни мероприятия в момента се провеждат", заяви той.
На въпрос дали някой му е предлагал да стане главен секретар на МВР, Костов отговори: "Към момента с мен такива разговори никой не е провеждал".
БГНЕС припомня, че днес Апелативната прокуратура във Велико Търново взе на специален надзор делото за убийството на Вероника Здравкова. Образуваното на 3 март досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишленото умъртвяване на студентката Вероника Здравкова от Никопол, е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново. Наказателното производство се води по чл. 115 от НК.
Умишлено убийство с цел грабеж е основната версия на разследването за смъртта на 23-годишната Вероника. След извършената аутопсия стана ясно, че не е упражнено сексуално насилие върху студентката, която в понеделник беше открита мъртва във водите на река Янтра. Вчера жители на Велико Търново излязоха на протест, потресени от смъртта на Вероника.
Според неофициална информация 23-годишната Вероника е получила месечната си заплата в деня, в който изчезва. След намиране на тялото й, полицията е установила, че липсват документите, парите и телефонът на момичето. Жители на Велико Търново вече започнаха подписка, с която ще настояват районът, откъдето е минавала младата студентка да бъде осветен и оборудван с камери за видеонаблюдение. Хората искат в тъмната част от денонощието да има полицейски патрул или общински патрул в района.
Една от версиите, по които работят полицаите, е, че в убийството на младото момиче е замесен и бившият й приятел. Има версия и за мъж с черен автомобил, който обикалял в района на убийството.