Apple Watch ще бъде пуснат на пазара през април, което означава, че през следващите седмици ще четем все повече за него. Все още се спекулира за това дали „умният“ часовник ще изкарва достатъчно дълго с едно зареждане, не знаем каква точно ще е цената на различните модели, не всички харесват дизайна на устройството...

Но има и още нещо, от което повечето потребители се вълнуват – колко приложения ще бъдат налични при старта на Apple Watch, отбелязва Владислава Колчева в Smartnews.bg . 

Според Трип Чаудри, съоснователят на Global Equities Research, всеки потребител с iPhone рано или късно ще иска да си купи Apple Watch. 

Той мисли, че часовникът е страхотна платформа за разработчиците и смята, че приложенията за него ще бъдат основен фактор при покупка. 

Чаудри пише още, че цената няма да бъде проблем с версията Apple Watch за 350 долара. Според него всеки средностатистически потребител с iPhone има инсталирани около 65 приложения на своя телефон и изчислява, че хората ще имат около 100 приложения на своя часовник.

Според Чаудри при излизането на пазара за Apple Watch ще има около 100 хил. приложения. Според анализатора потребителите ще получат 100 различни устройства в един пакет, а с плащането на 350 долара за часовник, те реално ще платят по 3,50 долара за „устройство“.