Стела Буншофт не се притеснява да показва тялото си - въпреки стриите. През септември студентката от Ню Йорк стартира своя кръстоносен поход за по-добро възприемане на тялото със своя блог The Body Love Blog, в който тя публикува своя снимка по бански, на която освен солидните килограми си личи и огромната й усмивка (и снимките на Мерилин Монро на заден фон), пише webkafe.bg.

От този момент насам, самата Буншофт в известен смисъл се превръща в икона

Над 80 000 души споделят снимката й от страницата й в Tumblr, съобщават от People.com. След това черно-белият кадър се превръща в сензация.
Буншофт случайно се среща с Брандън Стантън - фотограф, известен с уличните си портрети от своя проект "Хората на Ню Йорк". Стантън й прави снимка, на която е напълно облечена. Ала вместо да добави нея към проекта си, той използва полуголия фотос от блога й.
Първоначално Буншофт се е "паникьосала" - както сама споделя в своя блог, и е обмисляла да помоли фотографа да махне снимката й. След това погледнала неговата страница във Facebook и 367 000-те харесвания на снимката й (които до този момент са нараснали до 552 000 и продължават да вървят стабилно нагоре).

Мнозинството от коментарите под снимката са в духа: "Браво, момиче! Давай все така!"

Въпреки това, както Буншофт пише в сайта си, "е много по-лесно да се фокусираш върху по-малкия процент от негативно настроени задници, от колкото върху заливащата те отвсякъде любов и приемственост".
Закръглената госпожица добавя, че разбира откъде идват някои от критиките, независимо от това колко заблудени звучат. "Мисля че хората се отнасят зле с мен, защото не им е комфортно да виждат снимки на някой, който не е слаб, а освен това не разбират и за какво се бори движението за приемане на тялото", обяснява тя.
"В него не насърчаваме хората да поддържат нездравословни навици. Всъщност то няма нищо общо с това. То е създадено с цел да се премахне клеймото върху хората с наднормено тегло, защото голяма част от обществото ни се състои именно от такива хора - и в това няма нищо лошо. Това не означава, че като погледнеш някой дебел човек, знаеш точно какво не е наред със здравето му".

Деликатната тема за непрекъснатото оценяване на жените (със или без излишни килограми)

Проблемът е, че ако тя имаше тяло на кукла Барби (каквото и да означава това - може би неестествено големи гърди и свръхтънък, прекършен от теглото им кръст?) коментарите щяха да са посветени в по-голямата си част на това дали циците й са силиконови и дали става за секс.
А ако пък беше супер слаба, щяха да са за това, че няма никакви цици и въобще не става за секс. Ала понеже не е слаба, коментарите са посветени на това, че е твърде дебела и отново не става за секс.
Но нищо от това няма значение, дами - просто знайте, че ако сте видими, значи сте на показ и че ако снимката ви се показва на целия свят, тя задължително ще бъде коментирана и осъдена от най-големите страхливци, на които тайно им се иска да имаха подходящите социални умения, за да ви свалят. Това е абсолютно предсказуемо.

Думи от Стела

"Мисля че хората се отнасят зле с мен, защото не им е комфортно да виждат снимки на някой, който не е слаб, а освен това не разбират и за какво се бори движението за приемане на тялото.
В него не насърчаваме хората да поддържат нездравословни навици. Всъщност то няма нищо общо с това. То е създадено с цел да се премахне клеймото върху хората с наднормено тегло, защото голяма част от обществото ни се състои именно от такива хора - и в това няма нищо лошо.
Това не означава, че като погледнеш някой дебел човек, знаеш точно какво не е наред със здравето му".