„Когато дойдох в Америка, бях на 21 години и дори не говорех английски език, тъй като преди това учих 7 години интензивно немски. Бях с пълен куфар с дрехи и няколко долара в джоба си. Само това имах, но изглеждаше сякаш това е всичко, от което имах нужда. Увереността в таланта ми, решителността и позитивността ми отвориха правилните врати по пътя към върха. Разбира се, той не винаги е гладък, но невероятният опит като този да работя с Кейти Пери, след което тя лично дойде при мен и искрено ми благодари за невероятната работа по преправяне на тоалетите й за шоуто й на Супербоул, ме карат да приемам неравните пътища само като сладък спомен“. Това споделя 33-годишната талантлива и винаги усмихната русенка Виктория Колева. За последния й главозамайващ успех, заради който прекара безсънни нощи с едничката цел световноизвестната певица Кейти Пери да изглежда безупречно пред многомилионната публика на Супербоул, „Утро“ разказа първи. А след това интересът към работата на Виктория нарасна мълниеносно и дизайнерката попадна във фокуса не само на български, но и на американски медии.
Шумната Кейти Пери успокоявала екипа преди шоуто си на Супербоул
Как едно момиче от Русе, което преследва американската си мечта, попада в полезрението на мегазвездата Кейти Пери?!
„Всичко стана след телефонно обаждане от един от нейните асистенти, който седмица преди преставлението ме попита дали искам да работя върху гардероба на Кейти Пери за участието й на финала на Супербоул. Трябваше им някой местен от Финикс, тъй като тази година финалът се проведе тук. И това бяха аз! Признавам, че бях изненадана и поласкана, но не се шокирах от полученото предложение, тъй като съм в модната индустрия във Финикс от над 10 години“, разказва даровитата русенка, за която Америка се е превърнала в нов дом. Това всъщност е първият път, когато Виктория работи с Кейти и знаменитост от нейния ранг. Преди това е помагала на звездата от Бродуей Адина Мензел и популярни във Финикс знаменитости от сферата на музиката, филмите и танцовата индустрия.
По време на грандиозното си представление на полувремето на Супербоул, което се излъчи на 1 срещу 2 февруари, Кейти Пери смени четири тоалета. Те всъщност са дело на известния холивудски дизайнер Джеръми Скот, но
работата на Виктория е като на онези редки майстори, които с фината си шлифовка превръщат изкопаните от земята диаманти в неотразими скъпоценни камъни
Задачата на русенката е да преправи костюмите така, че звездата да се чувства удобно и безупречно на сцената, докато текат изпълненията й.
„Кейти премери за пръв път пред мен всичките си четири тоалета и с голямо разочарование установихме, че нито един от тях не й е съвсем по мярка и не й стои добре. И затова трябваше да се намеся аз. Костюмът с пламъците, с който тя откри шоуто, й беше малък и не можеше да се развихри напълно и да се движи свободно на сцената. Това направи работата ми доста сложна, тъй като е много лесно да стесниш един тоалет за разлика от това да го отпуснеш. На всичкото отгоре платът бе изключително твърд и работата с него беше много трудна. Кейти беше доста притеснена, тъй като оставаха само няколко дена преди изявата й на Супербоул, а точно този костюм имаше съществена роля за цялото й представление“, споделя още пресните спомени от голямото прекрояване русенката.
„Когато става дума за гардероба й, Кейти има много категорично мнение, знае какво точно иска и не е склонна да размисли. Роклята със звездичките, с която закри представлението си, е пример за това. Преправях я три пъти само защото Кейти не хареса плата, който добавихме към нея, макар че самата тя го избра и одобри преди това“, допълва Виктория.
Стресът преди шоуто на полувремето на най-гледаното еднодневно спортно събитие в света е голям за целия екип на певицата. Притискат ги не само срокове и изнервящи поправки на тоалетите, но и фактът, че състезанието е гледано от повече от 80% от жителите на Америка, което означава, че това ще е изявата на Кейти Пери пред най-многобройна публика.
„Часове наред, включително и няколко безсънни нощи, прекарах в преправянето на тоалетите й
Всеки ден с Кейти правехме проби, за да се уверим, че работя в правилната посока. Трябваше да направя и ръкавици в стила на костюма с пламъците, които тя да може да свали на сцената за 2-3 секунди. Кейти счупи рекорд по сменени тоалети по време на продължилото 12 минути и половина шоу. Най-голямото предизвикателство пред мен бе да се уверя, че след всички корекции по тоалетите, които направих, Кейти ще може да се преоблича с тях само за няколко секунди. Заради ограниченото време и многото работа по дрехите промените по тях бяха факт само няколко часа преди самото представление“, връща се назад Виктория.
Преди стъпването й на сцената, екипът на Кейти Пери, включително колегите й Лени Кравиц и Миси Елиът, са изключително притеснени за представянето си. Компанията отправила набързо молитва шоуто да е успешно, а изненадващо след това Кейти взела думата и дръпнала реч.
„Думите й бяха много вдъхновяващи, успя да успокои всички ни. Бях много впечатлена, че вместо нейният екип да я успокоява преди излизането й на сцената, беше точно обратното - тя успокояваше екипа си, и то преди началото на най-голямото представление в цялата й кариера досега. След това подари на публиката любов, позитивна енергия и невероятно шоу. Тоалетите й стояха безупречно, тя изглеждаше зашеметяващо, а рейтингът на шоуто показа, че това е едно от най-успешните и гледани представления на Супербоул“, доволна е от положения труд и заслужен успех русенката.
Виктория е получила уверенията на екипа на певицата, че тя „ще е тяхното момиче всеки път, когато се връщат обратно във Финикс“. Русенката още помни винаги шумната Кейти, чието присъствие или наближаване никой не може да пропусне, тъй като около нея никога не е тихо. Споделя, че е много земна, весела и сладка, с високи ценности и се отнася с уважение към екипа си.
Кейти Пери обаче далеч не е единствената, която се е докосвала до магическите ръце и творби на 33-годишната Вики, за която думата „не“ не съществува.
Кукли с дизайнерски тоалети и захласване по всяко модно предаване
„Модата е нещо, за което мечтаех още от малко дете. Спомням си как прекарвах безброй часове в преобличане на куклите ми и шиене на модно облекло за тях. Стаята ми непрекъснато беше покрита с платове, а аз - заета с шиенето на новия ми дизайнерски проект. Гледах всяко едно модно предаване по телевизията и нямах търпение да дойде деня, в който ще ми се отдаде възможността да покажа моя талант на сцената. Спомням си, че имах поръчки от всичките ми приятелки да им направя роклите за абитуриентския бал и в крайна сметка едва остана време да се заема с шиенето на моя тоалет. Завърших си роклята нощта преди самия бал“, връща лентата назад Виктория.
Освен с тоалети за кукли, русенката често прекарвала време в пакости и признава, че не е била от послушните деца. Всяка свободна минута играела на улицата с връстниците си, а уроците и домашните хич не й били любими. Въпреки това успявала да зарадва родителите си с много добри оценки. А единственият й любим предмет бил рисуването, нищо друго не я влечало. С усмивка станалата вече полуамериканка Вики споделя, че изобщо не харесвала часовете по английски език.
Тийнейджърката последвала страстта си и завършила Техникума по облекло. След това учила във Варненския свободен университет, а после и в София, където завършила Моден дизайн. Решава обаче да се реализира зад океана. 
„Моята мечта беше да работя със световни знаменитости и чувствах, че отиването ми в Америка ще ми даде възможност да я реализирам.
България ми даде страхотен старт с образованието ми по мода
Даде ми добра подготовка за бъдещата ми кариера, но Америка ми предложи по-добра възможност за реализиране на моите цели. Тя стана мой дом“, коментира Виктория. Споделя, че животът във Финикс и Русе нямат нищо общо. Не само защото родният град разказва история от пръв поглед, а в мегаполиса Финикс всеки ден е модерно, забързано и динамично. Не само защото в България сезоните са четири, а там два - горещо и по-горещо, а и защото е откъсната от родителите си Мариана и Николай.
„Възпитана съм да уважавам семейните ценности и това да не бъда със семейството си, определено е нещо, което ми липсва, особено покрай празниците. Много ми липсва да се разхождам из красивите зелени паркове на родния Русе, заобиколена от аромата на липа. Това винаги е бил любимият ми период от годината. Опитвам се да се връщам при семейството си всяка година, но откакто брат ми Дилян живее в Лондон, миналата година решихме да си направим среща с родителите ми по средата... в Париж. Най-приятната част от нашето пътешествие беше времето, прекарано заедно, играта на карти, смехът и пиенето на френско вино“, разказва за последната си среща с любимите родители Виктория.
Само талантът не е достатъчен
„Вярвам, че за да успееш в Америка, не е важно откъде си, дори не е толкова важно и колко си талантлив. Най-важното е колко силно желаеш успеха! В многомилионна Америка има изобилие от талантливи хора, но е много по-трудно да се намерят такива, които са склонни да вложат допълнителни усилия и упорит труд, за да постигнат този успех. Нужни са много решителност, всеотдайност и понякога компромиси“, разказва русенката. Още помни, че в родината често успехът е свързан с това от какво семейство произхождаш и колко са заможни родителите ти. Факт, който се надява да се е променил и който никога не е бил валиден за нея. Смята, че дължи израстването си единствено на своите усилия, вяра и борба. Които вече дават резултат. „Момичето със щурите спортни облекла“, както става известна Виктория, е на прага на свой собствен бизнес. След около месец
предстои на пазара да се предлагат дизайнерските й спортни екипи с марка Vfit
Стилът на дрехите тя описва като комбинация от нейния дързък, весел и закачлив характер и страстта й към спорта и фитнеса. Стават не само за тренировки, но и за свободното време. Поръчки ще могат да се правят на www.Vfitwear.com. Облеклата ще се предлагат и в много зали за йога и фитнес в Америка.
„Името на марката започва с първата буква на името ми и невероятното лого, което моята талантлива приятелка Деси Янкова от Русе направи. Всеки дизайнер иска да носи дрехи, направени от него, които изразяват собствения му стил. Започнах да правя спортни облекла, за да тренирам с тях във фитнеса. Тогава много хора започнаха да ми правят комплименти за дрехите и когато им обяснявах, че те са мое дело, искаха да направя спортни екипи и за тях. По това време, вече 6 години, работех за компания, която правеше дамско бельо, и изобщо нямах планове сама да произвеждам и продавам спортни дрехи. Покрай облеклото ми хората започнаха да ме разпознават дори в магазините край фитнеса. Започнаха да ме наричат „момичето с щурите спортни облекла“, смее се Вики. И след редица поръчки и безброй окуражявания от страна на приятелите й решава да направи собствена спортна колекция. Това е поредното дизайнерско амплоа на усмихнатата русенка, след като е правила шоу костюми, костюми за филми, мъжко и дамско бельо, бални рокли, дори и мода за кучета!
С каква храна Вики поддържа спортната си фигура - на стр.10