Британците са най-авантюристичните в леглото европейци, сочат резултатите от проучване, направено от британска фирма за сексиграчки. Най-мащабната анкета върху по-нестандартните сексуални практики на европейците е вдъхновена от еротичния бестселър на Е.Л. Джеймс и предстоящия филм “Петдесет нюанса сиво”, който излиза на екран утре.
Данните от анкетата, обхванала 9173-ма европейци, показва, че 60% от британците – 62% от мъжете и 59% от жените, са практикували връзване, пристягане или ограничаване на партньора по време на сексуален акт. Процентът е двойно по-висок, отколкото сред германците, французите и испанците, които съобщават за подобни практики, пише в. “Дейли експрес”, цитиран от "Монитор".

До най-популярната от този тип практики в спалнята според проучването – връзването, са прибягвали 70% от британците. Две трети от двойките на Острова – повече от представителите на която и да е друга европейска страна, са практикували секс със завързани очи.

Пляс­ка­не­то и наказанието с пръчка е единствената практика, в която британците не са първенци. Тази дейност са изпробвали 61% от тях в сравнение с 69% от двойките във Франция. Все пак британците изпреварват в тази практика испанците и италианците, сред които изпробвалите я са едва 8%.

Французите са разкрити и като най-отявлените почитатели на секса в градината. От фирмите за сексиграчки отчитат, че след излизането на първия роман от трилогията “Петдесет нюанса” продажбите на артикулите им са скочили с около 300 процента.