Три от сводовете на Дъговия мост са в аварийно състояние, а при четири от тях в посока София мостът е пропукан. Това каза областният управител Стефко Бурджиев във връзка с проблемните точки по пътната мрежа, за която отговаря Агенция „Пътна инфраструктура“. Той припомни, че преди 6-7 години мостът е затварян заради пропукване. Бурджиев посочи още, че Сарайският мост е подпрян на носещо скеле от 10-15 години.
Областният управител съобщи, че министерството на транспорта на Румъния отделя 30 млн. евро за сериозен ремонт, включително и за подмяна на носещите плочи на Дунав мост. Ние не знаехме и не сме предприели стъпки реципрочно да направим подмяна на носещите плочки, но мостът е в крайната си фаза на амортизация, коментира Бурджиев. Той бе категоричен, че ако не се предприемат мерки да се ремонтира и от българска страна, все едно нищо не сме направили.
Почти е невъзможно да се движим по второкласния път, който свързва Бяла с Попово, каза още Бурджиев, а зам.-кметът на Бяла Димитрина Цветкова съобщи, че по тази отсечка вече е пропаднала и подпорната стена и има опасност от скъсване на водопровод, който ще остави част от кварталите в Бяла без вода.
Бурджиев посочи, че мостът над Бели Лом в Писанец е изключително проблемен, а мостът в Кацелово е пред пропадане.