До 15 юни трябва да приключат ремонтът и укрепването на Сарайския мост. Това уточниха изпълнителите на обекта по повод съобщението от Общината, че рехабилитацията на бул.“Трети март“, с която са свързани и дейностите по моста, е на финала си и ще продължи най-много до края на април. Това обаче е  срокът само за булеварда, но не и за Сарайския мост.
При най-благоприятни условия мостът ще бъде пуснат за движение около 15 юни и ще останат само довършителни работи, обясни Велин Антонов от строителната фирма.  В момента се работи по устоя на моста откъм Русе, след като бе направен откъм София. Вследствие на дъждовете през годините има сериозни дефекти по краищата на гредите и корозия в армираното желязо.
Именно третирането на устоите на моста със строителна химия отнема повече време, тъй като са нужни благоприятни метеорологични условия и най-вече да няма влага, за да наберат материалите необходимата якост, обясниха специалистите.
След реконструкцията мостът ще има осветление, обезопасени тротоари, маркировка студен пластик и видеокамери, които ще се следят денонощно от Единния общински център за видеонаблюдение.