Правосъдният министър Христо Иванов обяви, че за него не е никакъв проблем във всеки един момент да си подаде оставката. Той призна, че предпочита предишното си статукво, след лека неразбория пред празна чаша за вода в студиото на bTV.

„Оставката е най-лесното нещо, особено, когато човек харесва повече живота си на нормален гражданин, отколкото на министър, какъвто е моят случай. Но искам да знам, че съм направил всичко възможно – да убедим политическата класа да направим съдебните реформи”, заяви Христо Иванов в предаването на bTV „120 минути”.

„Чашата на реформите, които имаме да направим, е полупълна. Въпросът е да се погрижим водата в нея да е чиста”, отговори му в същия стил правосъдният министър.

Той коментира и реформата в съдебната система, признавайки, че се е занимавал с това още преди да поеме поста си в правителството: „Имаме достатъчно индикации за това, че нещата не са безнадежни. Стратегията за съдебна реформа бе приета от конституционно мнозинство в парламента. Целия си професионален път съм се занимавал с анализи именно в областта на съдебната реформа. В този смисъл тази стъпка да стана министър е да опитам именно да прокарам тези реформи, зад които стоят страшно много специалисти.”