Група бургаски майки вземат закона в свои ръце, след като нагли шофьори им късат нервите ежедневно, съобщи flagman.bg. Вбесена от тарикатите, спиращи на инвалидни места и върху тротоарите в града, Теодосия Иванова е измислила начин да накаже всеки един нарушител.
Жената е подготвила специални стикери, които всеки може да носи в себе си. Тя разпространи в социалните мрежи инициативата, която се казва „Първи частен КАТ“ и набира все повече последователи сред бургаските майки, които ежедневно се сблъскват с проблема с неправилно паркиралите нагли бургаски тарикати.

„На мен лично ми писна да звъня на всякакви телефони и да съобщавам за идиоти и нищо да не се прави. Време е да вземем нещата в свои ръце, след като държавата я няма и не защитава нито нашия живот, нито нашите пари. Всички са недоволни от нагло паркиращите шофьори и затова ние правим следното. Надяваме се да ни последват повече хора!", пише бургазлийката във фейсбук, като предоставя и файл с готови надписи, които само трябва да бъдат разпечатани.

Самозалепящите се стикери ще гласят следното: „Аз съм селяндур, затова паркирам в градинките”. „На къра така правим. Там улици нямаме“, „Аз съм искам да бъда инвалид! За това използвам техните места, за да паркирам колата си“, „Извинете ме, че съм простак! Просто не ми стига акъла, за да знам, че преча на хората, когато паркирам неправилно“ и „Аз съм идиот! Затова преча на вашите (и моите) деца да ходят по тротоара, а и не ми пука, че го разрушавам“.

„Купува се самозалепваща хартия (защото се отлепва по-трудно, а ако остане повече време, дори с боята), която може да е в различен цвят. След това се изрязва и се лепи от задната страна на колата на нарушителя, например до номера. Слага се там, за да не може шофьорът да види веднага лепенката, а да кара с нея повече време“, разказва възмутената бургазлийка.

„В един момент, когато я види, той няма да знае колко време е карал с нея и колко човека са я прочели, а като започне да я маха, ако е стояла повече време, със сигурност ще остане следа и по колата му от нея. Така самият шофьор ще се чувства наказан и със сигурност ще се замисли дали пак ще паркира така, освен ако не е с някоя стара таратайка, за която не му пука“, надява се Теодосия Иванова и призовава повече майки да приемат идеята и да я разпространят.

„Всеки може да си носи такива лепенки по всяко време, а лепенето става бързо и незабележимо за околните“, смята възмутената жена.