Куриозното дело в Пловдив, в което поетесата Албена Хинкова съди поета Николай Славов, усъмнил се в нейната девственост, продължи в Пловдив при закрити врати, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Конкретните думи, предизвикали съдебната одисея, са "Моме, моме, ти мома не си, ама…". Албена Хинкова съди Славов за обезщетение от три хиляди лева, а той няколко пъти вече се извинява с думите: " Не си права, ама извинявай", което обидената 40 годишна жена не приема. На поредното заседание изненадващо дойде като свидетел бившият велик депутат Христо Марков, който намеси в драмата ново действащо лице- котарака на Хинкова.

По време на протестите срещу правителството на Орешарски и срещу бившия областен управител Венцислав Каймаканов, той беше неотменен атрибут на групичката, в която всеки ден участваше и стопанката му. Големият грях на котарака излезе наяве- той е препикал подписката от 3 000 души за свалянето на Орешарски. Съдът ще продължава да се занимава с куриозното дело, а на всяко заседание като подкрепа на Славов идва и друга поетеса, облечена ту като мома от българските народни приказки, ту като фея. Не е чудно, че делото се радва на голям медиен интерес.