Над 280 молби за прием на малчугани в детските градини са подадени от началото на януари, съобщи за „Утро“ шефът на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев. Всъщност, като се има предвид, че първият работен ден тази година беше на 5 януари, документите са постъпили за малко повече от две седмици.
Към момента е рано да се каже към кои детски градини има най-силен наплив, но традиционно родителите избират учебно заведение, което да е близо до дома или до местоработата. Няма още и конкретна дата за първото класиране, но то ще бъде през май месец, а родителите ще могат да подават документи до последните три дни от обявената дата.
Около 1200 са местата в детските градини и трябва да стигнат за всички желаещи, каза Щерев.
Към момента няма да се разкриват нови щатни бройки за допълнителен персонал в детските градини. В бюджета на община Русе за 2015 година, който предстои да бъде гласуван, за издръжка на целодневните детски градини и подготвителна полудневна група са планирани 2 550 000 лв., а за оборудване 40 000 лв. Предвидени са и 22 000 лв. за наем на детска градина „Радост“.