След като четири месеца Халите бяха затворени, в началото на януари започнаха усърдни строително-ремонтни дейности отвън и отвътре. Работниците обаче ще трябва да положат неимоверни усилия, тъй като дружеството, спечелило търга - „ЦБА“ АД Варна, се задължава да въведе магазина в експлоатация до края на март. 
В общината нямат задължение да наблюдават ремонта и не бяха запознати какво точно се прави в момента. Ние не следим етапите по договора, а само ще извършим приемо-предавателен протокол и контрол, каза шефът на общинската дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова.        
Тя уточни, че експерт вече е ходил на място и е видял, че ремонтът е започнал и върви по план. Миткова посочи, че поддържат постоянно контакт с фирмата и проследяват сроковете, като припомни, че ремонтът е много тежък, защото имотът ще бъде подновен изцяло отвътре, ще се ремонтират и избените помещения, а ЦБА ще инвестира около 850 хил. лева.
Търговският директор на ЦБА Петър Павленков обясни, че има подизпълнители, които следят конкретните ремонтни дейности, но увери, че всичко върви по план. Щом е започнал ремонт отвътре, това означава, че покривът вече е готов, коментира още той. Стараем се магазинът да е по-различен, по-красив и по-модерен от останалите в Русе и ви уверявам, че е уникален като проект, каза Павленков, но предпочете да не издава подробности, а изненадата да остане за откриването.