Една от най-проблемните отсечки в региона - пътят между Ветово и Сеново, най-сетне се ремонтира. За осеяния с дупки път, който от години тормози жителите на общината, беше осигурено финансиране, след като кметът Георги Георгиев, Областното пътно управление и представители на фирма "Каолин" с подкрепата на русенски депутати се обединиха. Ремонтните дейности ще продължат до края на юли. 
Междувременно вчера другият проблемен път в общината - Ветово-Глоджево, беше почистен от събралата се кал вследствие на проливните валежи. Кал по пътните платна имаше и на пътя Широково-Острица-Кацелово, както и между Басарбово и Божичен, където участъците също бяха сигнализирани с пътни знаци. 
От пътната агенция се заеха и с полагането на маркировка по пътищата в областта. Най-накрая по отсечката между Русе и Тетово ще има хоризонтална маркировка, за което местните жители настояват отдавна. До края на седмицата движението ще се регулира от сигналисти и има ограничение на скоростта до 40 км/ч.
В участъка от Ново село до разклона на Тетово пък се ремонтира асфалтовата настилка. Заради дълбоките дупки и множеството пропадания около селото през април миналата година върху пътната табела се появи ироничен плакат "Добре дошли на Марс". А иначе до края на седмицата с нова маркировка ще се сдобият отсечките Пиргово-Мечка-Нов град и второкласният път между Русе и Бръшлен.