Задържан е соченият за убиец на 24-годишната Хюлия Маджар. Имало европейска заповед за арест за убиеца, установена е самоличността на Иван Тодоров и той е задържан при влизане в Холандия.

Това потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на БГНЕС. Разследването започнало на 2 януари 2014г. срещу неизвестен извършител за отвличане с цел откуп. Имало данни, че от бащата на Хюлия Маджар са искали 300 000 лв., за да бъде освободена. Докато търсили предполагаемия похитител обаче разследващите установяват, че младата жена е починала, откриват тялото й, а баща й го разпознава.

На Иван Тодоров, който не е бил в страната първоначално разследващите повдигат обвинение само за отвличане и то задочно. От Холандия българското обвинение иска и да бъдат предадени веществени доказателства – автомобилът на Иван, дрехите му и мобилните му телефони, лаптоп, два куфара с дрехи и др. вещи. Свидетели очевидци разказали за това как той изнесъл тялото на момичето от багажника на автомобил. Отново задочно той става обвиняем и за убийство, при това извършено по особено жесток начин, с користна цел, а и с цел да бъде прикрито друго престъпление. Стана ясно, че според разследващите той е изпратил sms с искане за откуп, за да прикрие убийството и да разсее полицията. Има очевидец на престъплението, тъй като е преминал автобус с пътници в него. Момичето е убито с множество удари, след които тя умира. Румяна Арнаудова се въздържа да каже какъв е мотивът на убийството.

БГНЕС припомня, че тялото на момичето беше открито на 4 януари в лозови масиви в района на село Езерово близо до АМ "Хемус". 24-годишната Хюлия Маджар от село Белоградец е била убита с множество удари с тежък предмет в главата и е починала от кръвозагуба.